Zoek
English
  Studiegidsen 2006-2007
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Religiewetenschappen > Faculteit der Religiewetenschappen

Tekstlezing Heilige Schriften en hun lezers (deel B) 


Vakcode
RSB201B
Studiepunten
4
Niveau
B2
Collegerooster
opvragen
Onderwijsvorm
Hoorcollege, literatuurstudie, werkopdrachten
Toetsvorm
Schriftelijk tentamen
Ingangsvoorwaarden

Christendom I
Islam

 

Doelstelling
Inzicht in teksten uit de bijbel en de koran
De specifieke doelstelling van het tweede gedeelte van de cursus: kennis van de hoofdlijnen van de sociale, culturele, en religieuze achtergronden van de Koran, alsmede van de geschiedenis, chronologie, voorstellingen, en religieuze betekenis hiervan, op grond van: collegestof, de literatuur, tijdens de colleges behandelde teksten.
Beschrijving

Deze cursus valt in twee delen uiteen. In het eerste gedeelte staan bijbelteksten centraal, in het tweede deel gedeelten uit de Koran. Deel 1: Bijbelteksten:
Lezing van teksten uit de bijbel.
Deel 2: Koran, docent: M. al-Saify, M.A.
Bij dit college zal voor algemene achtergrondinformatie gebruik gemaakt worden van het werk van W. Montgomery Watt: Introduction to the Qur'an, Edinburgh University Press, May 2001, 272 pages, ISBN: 0-7486-0597-5. Dit boek functioneert tevens als leidraad en uitgangspunt bij de keuze van de gezamenlijk te lezen teksten uit de Koran. Het eerste uur van de colleges heeft de vorm van een hoorcollege. Het tweede uur heeft het karakter van een responsie college, waarbij het gezamenlijk lezen van tekstgedeelten uit de Koran centraal staat. Van de studenten wordt verwacht dat ze de op te geven bronteksten en achtergrondliteratuur van te voren hebben bestudeerd.

Literatuur

W. Montgomery Watt: Introduction to the Qur'an, Edinburgh University Press, May 2001, 272 pages, ISBN: 0-7486-0597-5.

Inschrijving College
Via de Studenten Portal