Search
Nederlands
  Prospectuses 2007-2008
Radboud universityProspectusesFaculty of Medical Sciences > Studiegids Tandheelkunde

Studiecentrum - Bibliotheek tandheelkunde 

Postadres                                                                               Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen                                         
 Huispost 309 
T: (024) 361 41 31 
E:    
  
Hoofd L.J.H. Hofman 
Medewerkers mw. J. Groothuizen 
 mw. C.J. Schrameijer 
 E.W.E.M. Zwijsen 

Bezoekadres
Het studiecentrum - bibliotheek Tandheelkunde is te bereiken via de onderverdieping van het hoofdgebouw Tandheelkunde. Naast een leeszaal en tijdschriftenzaal heeft het studiecentrum drie zalen voor computer ondersteund onderwijs ter beschikking. Tevens is er een vergaderruimte en drie studiekamers.

Openingstijden
Maandag t/m woensdag 8.30 - 22.00 uur.
Donderdag en vrijdag 8.30 - 17.00 uur.
Op onderwijsvrije dagen en daaraan voorafgaande vervalt de avondopenstelling.

Boeken
De boekencollectie is in de leeszaal op onderwerp geplaatst. De studieboeken, in meervoud aanwezig, staan op studiejaar. Deze studieboeken zijn uitsluitend voor een weekend uitleenbaar. De mogelijkheid bestaat om vrijdagochtend maximaal twee studieboeken te reserveren voor het daaropvolgende weekend. In de kopieerruimte is van elk studieboek één exemplaar aanwezig waaruit gekopieerd mag worden.
De boeken zijn via de on-line publiekscatalogus van de universiteit of NCC te vinden op auteur, woorden uit de titel en onderwerp. Tevens is via deze catalogus het plaatsnummer van het boek in de leeszaal te vinden.

Tijdschriften
De tijdschriften, die alfabetisch in de tijdschriftenzaal geordend staan, worden niet uitgeleend. De bibliotheek bezit naast alle Nederlandstalige tandheelkundige tijdschriften meer dan 120 internationaal bekende tandheelkundige tijdschriften.

COO-T (computer ondersteund onderwijs tandheelkunde)
In de COO-T ruimten staan pc's voor onderwijsprogramma's. Een lijst van het totale aanbod van COO-T programma's is in de bibliotheek verkrijgbaar. Voor verdere informatie kan men terecht bij de balie van het studiecentrum - bibliotheek.

Gebruik PC's
Altijd inloggen met je studentnummer en je password.
Printen: vanaf alle pc's (ook die op de gang) kunnen printopdrachten uitgevoerd worden. De afdrukken zijn op te halen aan de balie van het studiecentrum. Kosten € 0,05 per afdruk. Kleurenprint kost € 0,25.

Literatuuronderzoek
In het kader van blok 190 wordt een opdracht voor literatuuronderzoek gegeven. De student zoekt met behulp van catalogi en indexen in de bibliotheek naar de gevraagde literatuur en geeft tevens aan of de gevonden literatuur in de bibliotheek tandheelkunde aanwezig is.
Via het eerder aangegeven netwerk van de faculteit bestaat de mogelijkheid om zelfstandig on-line literatuur te zoeken in bv. Medline via Webspirs of Pubmed en met behulp van o.a. Picarta. De pc's in de COO-T ruimten zijn aangesloten op dit netwerk.
Via http://www.umcn.nl/ > afdelingen > tandheelkunde > tijschriften, worden de fullwebabonnementen zichtbaar.