Zoek
English
  Studiegidsen 2010-2011
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Rechtsgeleerdheid > Opleidingen en studieprogramma's

Recht en Management Tweedejaars studenten  

Recht en Management combineert de bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid (Nederlands recht) met de masteropleiding Business Administration. Tijdens de eerste vier jaar van de studie volgen studenten naast de studie Rechtsgeleerdheid een schakelprogramma van 72 EC uit de bacheloropleiding Bedrijfskunde (vanaf instroom 2009/2010 12 vakken, daarvoor 11 vakken). Wanneer deze vakken zijn behaald, wordt een bachelorcertificaat voor Bedrijfskunde uitgereikt. Daarmee kunnen studenten in het vijfde jaar worden toegelaten tot een van de specialisaties van de master Business Administration. Het studieprogramma is zo samengesteld dat studenten de beide masteropleidingen kunnen afronden in een jaar extra studietijd. Ze worden master in het Nederlands recht en master in Business Administration. Hierna volgt een schema waarin de opbouw van het vijfjarige programma Recht en Management wordt weergegeven.

Let op: Studenten worden uitsluitend toegelaten tot de vakken van Bedrijfskunde in het tweede jaar als alle vakken uit de propedeuse Rechtsgeleerdheid èn de vakken Inleiding Bedrijfskunde I (en II voor de instroom vanaf 2009/2010)  en Onderzoeks- en interventiemethodologie A (van Bedrijfskunde) uit het eerste studiejaar zijn afgerond. Voor toelating tot de tentamens van tweedejaarsvakken Bedrijfskunde is na de herkansingen maximaal 1 onvoldoende, (een cijfer 5) voor eerstejaarsvakken Bedrijfskunde toegestaan. Ook aan toelating tot de master zijn strikte voorwaarden verbonden: alle vakken uit het schakelprogramma (72 EC) moeten zijn behaald, daarnaast een bachelordiploma Rechtsgeleerdheid èn het vak Recht, Arbeid en Management (7 EC uit de master Nederlands Recht)

Studieschema 2e jaars Recht & Management studiejaar 2010-2011

 

Nederlands recht

Bedrijfswetenschappen

semester 1.1 (36)

Inl. tot de rechtswetenschap I & II (10)

Inleiding Bedrijfswetenschappen 1 (6)

 

Privaatrecht (6)

Voor studenten ingestroomd in 2009/2010 of later: Inleiding Bedrijfswetenschappen 2 (6)

 

Staats- en bestuursrecht (9)

 

 

SVA (3)

Tutoraat (0)

Rechtsmethodologie (2)

 

 semester 1.2 (36)Rechtsfilosofie (5)Onderzoeks- en interventiemeth.. A voor R&M (6)

 

Privaatrecht (4)

 

 

Straf(proces)recht (incl. R.C.) (9)

 

 

Inleiding Europees recht (5)

 

 

Inleiding Internationaal recht  (5)

 

 

Rechtsmethodologie (2)

 

semester 2.1 (33)

Staatsrecht (7)

Blok 1: Systeemtheorie (6)

 

Bestuursrecht I (7)

 

 

Straf(proces)recht I (8)

 

 

Belastingrecht (5)

 

semester 2.2 (39)

Staatsrecht (7)

Blok 3: Onderzoeks- en Interventiemethodologie B (6)

 

Bestuursrecht II incl. rota adm. (7)

Blok 3: Strategie (6)

 

Straf(proces)recht II (7)

Blok 4: Accounting (6)

 

Vaardigheidstraining juridische informatiesystemen (0)

 

semester 3.1 (31,5)

Burgerlijk recht I (11)

Blok 1+2: Kwalitatieve onderzoeksmethodologie (6)

 

Burgerlijk procesrecht (6)

 

 

Europees mededingingsrecht en intellectuele eigendom (7)

 

  Rota Carolina (1,5) 

semester 3.2 (36,5) 0f (42,5)

Burgerlijk recht II (15)

Blok 3: Kwantitatieve onderzoeksmethodologie (6)

 Geschiedenis van het privaatrecht (6)

 Blok 4: Voorsorteervak

- Marketing (6)

 

Ondernemingsrecht (8)

 

 

Rota Carolina (1,5)

 

 semester 4.1 (30 of 36)Master Rechten (23) Blok 1: Voorsorteervak 

- Human resource management  (6)

  Recht, Arbeid en Management (7) Blok 2: Voorsorteervak

- Organisatieontwerp (6)

semester 4.2 (42)

Master Rechten (30)

Blok 4: Organisatietheorie 2 (6)

  Blok 3 en 4: Project Bedrijfskunde (6)

semester 5.1 (30)

 

Master Business Administration (30)

semester 5.2 (30)

 

Master Business Administration (30)

 

Opgelet!

Op het moment dat de bacheloropleiding Rechten is afgerond en het volledige schakelprogramma Bedrijfskunde is behaald, kan het bachelordiploma van Rechten worden aangevraagd en worden de 3 vrijstellingen binnen de bacheloropleiding Rechten verleend (historische ontwikkeling publiekrecht, rechtseconomie economie en balanslezen, rechtssociologie/rechtsfilosofie). Een student die nominaal studeert rondt in het vierde studiejaar zowel de bachelor- als de masteropleiding Rechtsgeleerdheid af als het schakeltraject van Bedrijfskunde. Dat betekent dat het bachelor- en masterdiploma Rechtsgeleerdheid gelijktijdig worden uitgereikt.

Opmerkingen studieschema Recht & Management 2010-2011 wat betreft de vakken van Bedrijfskunde

  • § Het vak ‘Onderzoeks- en interventiemethodologie A' wordt alléén aan R&M-studenten aangeboden (= maatwerk).
  • § Studenten worden alleen toegelaten tot de tentamens van de cursussen ‘Systeemtheorie' (semester 2.1) en de bedrijfskundige vakken van latere semesters indien aan de twee volgende voorwaarden is voldaan:
  • § de propedeuse van de opleiding Nederlands Recht is behaald;
  • § én de cursussen ‘Inleiding in de bedrijfskunde 1', ‘Inleiding in de bedrijfskunde 2'en ‘Onderzoeks- en interventiemethodologie A voor R&M' zijn met goed gevolg afgerond met dien verstande dat studenten na deelname aan de herkansingen niet meer onvoldoende resultaten hebben dan 1 maal het cijfer vijf (5). Dit betekent dat studenten met een cijfer lager dan vijf (5) of studenten met 2 of 3 maal een vijf (5) (vooralsnog) niet worden toegelaten.
  • § In semester 3.2 of semester 4.1 volgen de studenten één zogenaamd voorsorteervak. De voorsorteervakken zijn ‘Organisatieontwerp' voor de masterspecialisatie Organizational Design & Development, ‘Marketing' voor de masterspecialisaties Strategy en Marketing en ‘Strategisch human rersource management' voor de masterspecialisatie Strategic Human Resource Management. Voor de masterspecialisatie International Management dient een van de drie voorsorteervakken gevolgd te worden.
  • § In september 2011 gaat naar verwachting een nieuwe masterspecialisatie Business Analysis and Modelling van start. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan wordt als voorsorteervak in het studiejaar 2010-2011 de cursus ‘Foundations of system dynamics' (semester 2, blok 3) sterk aangeraden, een cursus die voor bachelorstudenten Bedrijfskunde een keuzevak is.
  • § De allerbeste voorbereiding op de masterspecialisatie IM is het voorsorteervak Marketing in combinatie met een ‘extra' vak, te weten HRM dan wel in combinatie het keuzevak International Management. Voor de goede orde: dat extra vak is dus niet verplicht, maar - als je nog wat tijd over hebt - wordt het geadviseerd om het er 'bij' te doen.
  • § Na voltooiing van het schakelprogramma Bedrijfskunde wordt geen Bachelordiploma Bedrijfskunde verstrekt maar een certificaat dat uitsluitend toegang geeft tot de master Business Administration in Nijmegen.
  • § R&M studenten worden tot de master Business Administration toegelaten (5e jaar), indien alle vakken uit het schakelprogramma Bedrijfskunde (72 EC) én een bachelor Rechten én het vak ‘Recht, arbeid en management' (7 EC) uit de vrije keuzeruimte van de master Rechten zijn behaald. Studenten die maximaal twee cursussen hebben openstaan uit het schakelprogramma worden eveneens toegelaten tot de masteropleiding. Tot die twee cursussen mogen niet behoren het ‘Project bedrijfskunde', de methodenvakken en het voorsorteervak. Om in aanmerking te komen voor een masterdiploma Business Administration moet je uiteraard de ontbrekende cursussen alsnog behalen.