Zoek
English
  Studiegidsen 2011-2012
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Medische Wetenschappen > Studiegids Tandheelkunde

Post-Academisch Onderwijs Tandheelkunde (PAOT) 


Postadres                                                                                PAOT-bureau UMC-Nijmegen                                
 Huispost 309
 Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen
  
PAOT coördinator:dr. R.J.A.M. de Kanter 
medewerker mw. A.J.M. Giesbertz 
medewerker mw. B.A. Scholz 
  
T: (024) 361 94 08 
F:  (024) 361 33 98 
E:    
I:  http://www.paotumcn.nl/  

Het Post-Academisch Onderwijs Tandheelkunde wordt georganiseerd door het PAOT- bureau. De verzorging van congressen, klinische avonden, theoretische en praktische cursussen op locatie en in het PAOT- centrum alsmede het "Alumnicontract Tandheelkunde Nijmegen" zijn de activiteiten die de medewerkers van het PAOT-bureau organiseren.

In Nijmegen afgestudeerde tandartsen kunnen sedert 2001 deelnemen aan een doorlopend bij- en nascholingspakket tandheelkunde: het "Alumnicontract Tandheelkunde Nijmegen". In dit nascholingspakket worden een aantal faciliteiten geboden zoals jaarlijks twee theoretische nascholingsdagen: de "update dagen", consultancy 06-lijnen voor diverse vakgebieden, exclusief toegang tot een ledengedeelte van de interactieve website: http://www.paotumcn.nl/, voorinschrijving bij het reguliere PAOT- cursusaanbod, een patiëntsimulatorfaciliteit, het alumnicertificaat voor participatie aan het "Alumnicontract Tandheelkunde Nijmegen" en de registratie van de Q-keur gecertificeerde bij- en nascholing in het kwaliteitsregister van de NMT.

In het kader van de bij- en nascholing van tandartsen worden o.a. door de universitaire tandheelkundige opleidingen in Nederland PAOT- cursussen verzorgd. De Tandheelkundige Subfaculteit van het UMC St Radboud verzorgd een 35-tal cursussen in het PAOT- centrum te Nijmegen. In het PAOT- centrum hebben de cursisten de beschikking over patiëntsimulatoren en klinische behandelunits. Jaarlijks volgen ongeveer 550 tandartsen zo'n cursus. Het PAOT-programma omvat de volgende onderwerpen: restauratieve tandheelkunde, endodontologie, (adhesieve) prothetische tandheelkunde, röntgenologie, gnathologie, orthodontie, implantologie en mond- kaak- en aangezichtschirurgie. De coördinatie en de registratie van PAOT-cursussen worden centraal geregeld. Inschrijving kan plaatsvinden digitaal via de website of in Nijmegen bij bovenstaand adres.