Zoek
English
  Studiegidsen 2011-2012
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica > Bachelor Scheikunde

Organisatie van het Onderwijsinstituut Moleculaire Wetenschappen 

Bestuur van het Onderwijsinstituut Moleculaire Wetenschappen
Het bestuur heeft de leiding van het Onderwijsinstituut en bestaat uit de onderwijsdirecteur, drie opleidingscoördinatoren en drie student-assessoren. Het onderwijsbeleid binnen het instituut wordt vormgegeven door het bestuur.

Commissie van advies
De commissie adviseert het bestuur van het onderwijsinstituut bij haar taken. De commissie heeft 9 leden; hiervan zijn 3 zetels voor studenten, 3 zetels voor docenten en 3 voor de studiecoördinatoren.

Raad van advies
De raad bestaat uit een representatieve groep mensen uit het afnemend veld (zowel werkzaam bij de overheid, industrie als academia). Het bestuur van het onderwijsinstituut bespreekt 1 à 2 keer per jaar de ontwikkelingen in het huidige onderwijs en wint advies in over zaken die over de volle breedte van het onderwijs spelen.

Opleidingscommissie
De studierichtingen scheikunde, science en moleculaire levenswetenschappen hebben elk een eigen opleidingscommissie. Deze is samengesteld uit vier leden van het wetenschappelijk personeel en vier studenten. De commissie geeft desgevraagd of uit eigen beweging advies aan de opleidingscoördinatoren en de onderwijsdirecteur inzake aangelegenheden die het onderwijs betreffen. De studierichtingen scheikunde, natuurwetenschappen en moleculaire levenswetenschappen hebben elk een eigen opleidingscommissie. Deze is samengesteld uit vier leden van het wetenschappelijk personeel en vier studenten. De commissie geeft desgevraagd of uit eigen beweging advies aan de opleidingscoördinatoren en de onderwijsdirecteur inzake aangelegenheden die het onderwijs betreffen.

Examencommissie
De studierichtingen scheikunde, science en moleculaire levenswetenschappen hebben elk een eigen examencommissie. Deze is samengesteld uit docenten van de opleiding. De examencommissie heeft onder andere tot taak het vaststellen van de uitslagen van examens, het verlenen van vrijstellingen, het goedkeuren van bachelor- en masterprogramma's en het adviseren omtrent toelating tot opleiding en examens.

Commissie Bindend Studieadvies
Aan het eind van het eerste studiejaar krijgt elke student een advies over het al dan niet voortzetten van de studie; dit advies is bindend. Voor het Onderwijsinstituut is er één commissie. Om een positief advies te krijgen dien je tenminste 39 studiepunten (zogenaamde ec) te hebben behaald. Als er bijzondere omstandigheden zijn (bijvoorbeeld ziekte) dan houdt de commissie daarmee rekening. Een negatief studieadvies voor één van de studierichtingen scheikunde, science of moleculaire levenswetenschappen betekent ook dat je voor alle drie de opleidingen niet meer mag inschrijven als student.

Introductiecommissie
Deze zorgt voor de voorbereiding en uitvoering van het programma van de introductie voor aankomende studenten.

Onderwijsinstituutsbureau en practicum Moleculaire Wetenschappen
De medewerkers van het onderwijsinstituutsbureau dragen zorg voor de studenten en voor de organisatie van de studierichtingen. Locatie: HG00.538. De medewerkers van het practicum dragen zorg voor de organisatie van de practica moleculaire wetenschappen. Locatie: vleugel 5 en 6 op de eerste verdieping.
Internet: www.ru.nl/moleculairewetenschappen