Zoek
English
  Studiegidsen 2011-2012
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica > Bachelor Wiskunde

Bachelorscriptie 

Vakcode
NWI-WB035C
Studiepunten
12
Periode
tweede semester
Werkvormen
  • 18 uur hoorcollege
  • 60 uur presentatie door studenten
Beschrijving

Het Bachelorproject is de afsluiting van de bachelor opleiding wiskunde en heeft een studielast van 12 ec, dus ongeveer 12x28=336 uur, te weten zeker rond acht weken voltijd werk. De bedoeling van het Bachelorprojekt is de student zelfstandig een wiskundig onderwerp te laten bestuderen en de resultaten van deze studie vast te leggen in een bachelorscriptie -- een schriftelijke presentatie -- en te presenteren door middel van een voordracht. De student zal dit doen onder direkte begeleiding van een van de leden van staf. Het kan hier zowel om een wiskundeonderzoek als om een literatuuronderzoek over een wiskundig onderwerp gaan. In geval voldoende veel studenten het Bachelorproject volgen zal er een gemeenschappelijk seminarium Bachelorprojektpresentatie georganiseerd worden om de uitwisseling van kennis en ervaring tussen studenten en stafleden en tussen studenten onderling te verbeteren. Hiervoor is het wenselijk dat de studenten het bachelorprojekt zoveel mogelijk uitvoeren in het (derde en) vierde kwartaal van het derde studiejaar.

Het bachelorprojekt is een individueel projekt. Via blackboard zullen onderwerpen voor het bachelorprojekt WB035C worden aangeboden. De student kiest een onderwerp na overleg met de bij dat onderwerp genoemde begeleider. Op de blackboard website staat een lijst met onderwerpen, waarbij voor elk onderwerp een korte beschrijving gegeven is met de de naam van de contactpersoon. Bovendien staat aangegeven of dit onderwerp nog gekozen kan worden of dat dit onderwerp al door een van de studenten is gekozen. Het is mogelijk dat de student zelf een suggestie voor
onderwerp voor een Bachelorprojekt heeft. In dat geval dient de student zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een van de contactpersonen:

  • dr. Wieb Bosma, , 024-3652311
  • dr. Michael Müger, , 024-3652992

Zij zullen, eventueel in overleg met een collega die de begeleiding zou kunnen doen, bekijken of dit onderwerp geschikt is.

Na keuze van onderwerp en begeleider dient zo spoedig mogelijk het afsprakenformulier (zie Blackboard) te worden ingevuld. Het ingevulde en door student en begeleider ondertekende formulier moet aan een van de coördinatoren en aan het Onderwijsbureau Wiskunde worden gestuurd.

Voor verdere informatie zie Blackboard.