Zoek
English
  Studiegidsen 2011-2012
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Sociale Wetenschappen > 2011/2012 Genderstudies

Voorwoord 

Studiegids: Handleiding voor onderwijskeuzen

Verspreid over een aantal disciplines worden er aan de RU elk jaar ongeveer 30 cursussen genderstudies gegeven. De meeste cursussen zijn te vinden in het aanbod van de alpha-faculteiten: theologie, wijsbegeerte, sociale wetenschappen, letteren en managementwetenschappen. Je kunt cursussen genderstudies volgen op bachelor en masterniveau. Voor elke student is er een cursus van haar of zijn gading te vinden. Daarbij heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden om genderstudies te studeren, variërend van het volgen van ‘losse' cursussen tot een vergaande specialisatie in genderstudies. We zetten de mogelijkheden even voor je op een rij.

Je kunt een ‘losse' cursus genderstudies volgen, ofwel als verplicht onderdeel van je opleiding, ofwel in het kader van je keuze‑ of bijvak-ruimte. In deze vakken zullen een aantal kernbegrippen uit je opleiding kritisch onder de loep worden genomen. Zo kunnen ‘losse' genderstudiescursussen een goede aanvulling vormen op je opleiding.

Van elke cursus afzonderlijk wordt de cursusdoelstellingen, inhoud, toetsingsvorm en de gebruikte literatuur beschreven. De cursussen staan per faculteit gegroepeerd.

Er is een overzicht van specialisaties, zoals minoren en de Master Actuele Geschiedenis - Specialisatie Gendergeschiedenis. De cursus-combinaties variëren in studiepuntenomvang en keuze­vrijheid van de student.