Zoek
English
  Studiegidsen 2011-2012
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Sociale Wetenschappen > 2011/2012 Genderstudies

Gender in organisaties 

Gender in Organizations
Vakcode
MAN-BKV07A
Studiepunten
6
Periode
Blok 1
Niveau
KV
Toelatingsvoorwaarden
Geen.
Doelstelling

 Kennis
Na afloop van de cursus hebt u kennis van de basisbegrippen, theorieën en debatten op het terrein van gender, arbeid en organisatie.
Tevens kunt u een analyse maken van de organisa­tieprocessen waardoor het gender­onder­scheid ge(re­)produceerd wordt.
Toepassing
Ook kunt u verschillende verschijningsvormen van genderon­der­scheid in de dagelijk­se praktijk van organisa­ties herkennen en analyse­ren.
U kunt de veronderstellin­gen over gender herkennen in perso­neelsma­nagement en HRM en u kunt deze veronderstellingen op hun merites beoordelen.
Reflectie
U bent in staat vanuit verschillende theoretische benaderingen te reflecteren op de werking van gender in organisaties. U kunt inzichten uit verschillende theoretische benaderingen combineren en confronteren

 

eindtermen
Kennis Na afloop van de cursus hebt u kennis van de basisbegrippen, theorieën en debatten op het terrein van gender, arbeid en organisatie. Tevens kunt u een analyse maken van de organisa­tieprocessen waardoor het gender­onder­scheid ge(re­)produceerd wordt. Toepassing Ook kunt u verschillende verschijningsvormen van genderon­der­scheid in de dagelijk­se praktijk van organisa­ties herkennen en analyse­ren. U kunt de veronderstellin­gen over gender herkennen in perso­neelsma­nagement en HRM en u kunt deze veronderstellingen op hun merites beoordelen. Reflectie U bent in staat vanuit verschillende theoretische benaderingen te reflecteren op de werking van gender in organisaties. U kunt inzichten uit verschillende theoretische benaderingen combineren en confronteren
Inhoud / Omschrijving
Deze cursus biedt een overzicht van de grondbegrippen en debatten op het terrein van gender in organisaties. Dit onderzoeksterrein bevindt zich op het kruispunt van organisatiestudies en genderstudies. Vanuit organisatiestudies worden de posities van mannen en vrouwen en de gendered arbeidsverdeling doorgaans te weinig belicht. In deze cursus zullen we aan de hand van een combinatie van inzichten en concepten uit genderstudies en organisatiestudies inzicht verkrijgen in de dynamiek van het genderonderscheid, zoals dat in arbeidsorganisaties vorm krijgt. Daarbij wordt een kritische benadering gebruikt om tot een reconstructie te komen van de verschijningsvormen en betekenissen van gender in organisaties. De cursus biedt een analysekader om de complexe processen die ten grondslag liggen aan de (re)productie van het genderonderscheid in organisaties in kaart te brengen. De wijze waarop de structuur en cultuur van de organisatie en de wijze waarop organisatieleden met elkaar omgaan en zichzelf en anderen identificeren elkaar wederzijds beïnvloeden staat daarbij centraal. Aandacht wordt besteed aan het identificeren van verschillende verschijningsvormen van het genderonderscheid, aan de betekenis ervan voor de organisatiepraktijk en aan de organisatieprocessen die het (re)produceren. Belangrijke thema's daarbij zijn bijvoorbeeld work-life balance, gender en leiderschap, ondernemerschap en intersectionaliteit. Er wordt een relatie gelegd tussen gender in organisaties en de rol van het personeelsmanagement aan de hand van een alternatief model voor personeelsmanagement, dat expliciet de aandacht vestigt op genderprocessen en -verhoudingen in organisaties.
Literatuur
  • Tekstenbundel Gender in organisaties
  • Boek: Alvesson, M. & Due Billing, Y. (2009) Understanding gender and organizations. 2nd ed. London: Sage.

 

Werkvormen
Interactieve hoor- en werkcolleges.
Coördinerend docent
Prof. dr. Y. Benschop.
Toetsingsvorm
Schriftelijk tentamen en opdrachten.
Inschrijving college
Via de Studenten Portal
Inschrijving tentamen
Via de Studenten Portal