Zoek
English
  Studiegidsen 2011-2012
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Sociale Wetenschappen > 2011/2012 Genderstudies

Ontwikkelingspsychologie 2 

Developmental psychology 2
Vakcode
SOW-PWB1130
Studiepunten
4
Periode
periode 3
Niveau
PW.B1
Doelstelling
Het verschaffen van theoretische kennis over psychologie, in het bijzonder de ontwikkelingspsychologie en de betekenis daarvan, omdat zij van belang is voor de bestudering van vraagstukken van opvoeding en onderwijs.
eindtermen
1.6
Inhoud / Omschrijving
In deze cursus wordt voortgebouwd op de kennis die in Ontwikkelingspsychologie 1 is opgebouwd. Daarin zijn de belangrijkste ‘feiten’ binnen de onderscheiden domeinen van de motorische, perceptuele, cognitieve, talige, emotionele, sociale en morele ontwikkelingen besproken. In Ontwikkelingspsychologie 2 wordt gedetailleerd ingegaan op een aantal relevante uitgangspunten van de ontwikkelingspsychologie, de belangrijkste stromingen en modellen, waarbij er naar wordt gestreefd om duidelijk te maken wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de onderscheiden theorieën en wat hun relatie is met de orthopedagogiek en onderwijskunde.
Literatuur
• Verhofstadt-Denève, L., Van Geert, P. & Vyt, A. (2003). Handboek ontwikkelingspsychologie. Grondslagen en theorieën. Houten: Bohn, Stafleu Van Loghum.
Werkvormen
Hoorcolleges ondersteund met studievragen via Blackboard
Inlichtingen
Prof.dr. A. Bosman, T: 3612129, E:
Coördinerend docent
Prof.dr. A. Bosman
Toetsingsvorm
Schriftelijk tentamen
Inschrijving college
Via de Studenten Portal
Inschrijving tentamen
Via de Studenten Portal