Zoek
English
  Studiegidsen 2011-2012
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Sociale Wetenschappen > 2011-2012 Psychologie Master

Studenten van anders universiteiten 

Studenten met een bachelor psychologie behaald aan een andere universiteit worden zonder aanvullende eisen toegelaten tot de master. Voor informatie over de procedure raadpleeg de website van de opleiding http://www.ru.nl/psychologie/informatie_voor/studenten/  en neem vóór 1 juni contact op met de studieadviseur (). Voor studenten van andere universiteiten die een cursus uit het onderwijsprogramma van psychologie en/of kunstmatige intelligentie willen volgen, is de hieronder genoemde procedure van toepassing. Zij kunnen alleen onderwijs aan de RU volgen als zij in het bezit zijn van een geldig inschrijvingsbewijs van de RU. Mastervakken kunnen alleen gevolgd worden als bijvak door masterstudenten van een andere universitaire opleiding. De mastervakken zijn beperkt toegankelijk voor bijvakstudenten (zie de cursusbeschrijvingen). Dus niet voor bachelorstudenten. Uitzonderingen hierop kunnen worden aangevraagd via de studieadviseurs en worden op grond van voorkennis beoordeeld.

Inschrijfprocedure
Studenten van andere universiteiten die een cursus willen volgen bij psychologie dienen zich in te schrijven als bijvakstudent psychologie bij de RU. Men dient daarvoor in het bezit te zijn van een verklaring van toelating als bijvakstudent. Raadpleeg de website van de opleiding voor de procedure: http://www.ru.nl/psychologie/informatie_voor/bijvakkers/  Met de verklaring van toelating kan men vervolgens inschrijven bij de Centrale Studentenadministratie, Comeniuslaan 6, ) 3612233 of op de website: www.ru.nl/aanmeldformulier.
Ten behoeve van de inschrijving voor de cursussen en tentamens wordt men verzocht contact op te nemen met het Onderwijs Service Punt (OSP) van de Faculteit Sociale Wetenschappen, A.01.07, ) 3616163. Indien een cursus is afgerond, kan de student een bewijs hiervan afhalen bij het OSP.

Bewijs van Betaald Collegegeld

Wanneer de student voor het betreffende collegejaar bij een andere universiteit al heeft betaald, kan hij/zij daar een Bewijs van Betaald Collegegeld vragen. Met dat bewijs krijgt de student dan korting ter hoogte van het elders betaalde bedrag op het Nijmeegse collegegeld (voor een 'gewone' student betekent dit dat de inschrijving aan de RU dan gratis is).