Zoek
English
  Studiegidsen 2011-2012
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Sociale Wetenschappen > 2011-2012 Sociologie

Voorwoord 

In deze studiegids treft u het bachelor- en masteronderwijsprogramma aan van de opleiding Sociologie. Deze opleiding is ondergebracht binnen het Onderwijsinstituut Maatschappijwetenschappen.

De studiegids is als volgt opgebouwd. In het eerste hoofdstuk vindt u regelingen en voorzieningen die gelden voor de studenten van alle opleidingen binnen maatschappijwetenschappen. In dit hoofdstuk zijn ook de studieverenigingen van de opleidingen en andere student-activiteiten ten behoeve van die opleidingen vermeld.

In hoofdstuk 2 is het onderwijsprogramma beschreven. Hoofdstuk 3 biedt een overzicht van alle keuzevakken en bevat informatie over de diverse minorpakketten die door studenten van het bachelorprogramma in het derde bachelorjaar kunnen worden gevolgd.

Alle regels en voorschriften met betrekking tot de opleiding zijn ook te vinden in het Onderwijs- en Examenreglement (OER) van de bachelor- en masteropleiding Sociologie. Deze OER-en liggen ter inzage bij het Onderwijs Service Punt (OSP) en zijn te vinden op de website van de faculteit Sociale Wetenschappen http://www.socsci.ru.nl/onderwijs/docs/oer/index.html.

Daarnaast is er voor de opleiding een intranetsite ingericht, waarop u informatie kunt vinden over allerlei onderwijs gerelateerde zaken zoals regelingen, procedures, studeren in het buitenland, keuze van minoren etc.


Naast deze studiegids en het OER is voor studenten ook het internet een belangrijke informatiebron. Zie www.ru.nl/studenten. Hier vind je informatie over: studeren, wonen-leven-welzijn, studiefinanciering, dienstverlening, verenigingen en organisaties. In het Studentenstatuut www.ru.nl/studentenstatuut is informatie opgenomen over rechten en plichten van studenten.

Mede namens alle medewerk(st)ers wens ik u allen een voorspoedig en succesvol studiejaar toe.

Prof. dr. Jan Janssens
directeur Onderwijsinstituut Maatschappijwetenschappen