Zoek
English
  Studiegidsen 2012-2013
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Letteren > Bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen

Inleiding Taal in Bedrijf Spaans (Spanish for Specific Business Purposes 1) 


Vakcode
LET-CIWS102
Studiepunten
5
Periode
1 en 2
Niveau
2
Ingangsvoorwaarden
Geen.
Inhoud van de cursus

Deze cursus (Gramática de la lengua española aplicada al lenguaje de los negocios) behandelt basiskennis van de Spaanse grammatica en uitspraak en vocabulaire die studenten in staat stelt de mondelinge en schriftelijke taken die centraal staan in de cursus Bedrijfstaal 1: El mercado español met succes uit te voeren. In deze cursus verwerven studenten kennis van en inzicht in de belangrijkste aspecten van de Spaanse grammatica en het Spaanse klanksysteem. Deze aspecten worden mede vanuit een contrastief Nederlands-Spaans perspectief behandeld. Oefening van uitspraak vindt plaats door middel van het beluisteren en naspreken van oefenzinnen in het talenpracticum. Studenten maken wekelijks grammaticale en vocabulaire oefeningen die aansluiten bij de aangeboden leerstof.

Leerdoelen

Studenten kennen de belangrijkste regels van de Spaanse grammatica op het gebied van met name (onregelmatige) werkwoorden en werkwoordstijden en kunnen deze kennis in de praktijk toepassen. Daarnaast kennen studenten een aantal belangrijke aspecten van het Spaanse klanksysteem die voor Nederlandse leerders van het Spaans een probleem vormen en kunnen zij deze kennis in de praktijk toepassen. Deze leerdoelen komen in Europees kader (CEF) overeen met niveau A 2.

Onderwijsvorm
Werkcollege.
Contacturen per week

5.

Toetsvorm

2 x schriftelijk tentamen (1 na periode 1, 1 na periode 2). Voor deze cursus geldt de plicht tot actieve deelname.
Eindcijfer: het eindcijfer voor het vak is gebaseerd op de cijfers voor de volgende deeltoetsen: het eindtentamen aan het eind van periode 2 (gewicht 70%) en een tussentijdse toets (gewicht van 30%). De tussentijdse deeltoets kan alleen tijdens de eerste tentamenperiode (na periode 1) gemaakt worden. Wie voor het eindtentamen minder dan een 5,0 scoort, moet dat herkansen. Wie voor het gewogen gemiddelde minder dan een 5,5 scoort, moet het hele vak (de stof van periode 1 en 2) herkansen. Bij de tussentijdse deeltoets kunnen ook cijfers lager dan een 5 gecompenseerd worden met het cijfer van de eindtoets. Als de cursus na de herkansing niet behaald is, vervallen alle deelcijfers en moet de cursus geheel opnieuw worden gevolgd.


Voor deze cursus geldt de aanwezigheidsplicht zoals vermeld in de OER. Wanneer een student minder dan 80% maar bij tenminste 50% van de colleges van een onderdeel aanwezig is geweest, wordt hij uitgesloten van de tweede gelegenheid tot het afleggen van het tentamen dan wel de praktische oefening van het betreffende onderdeel. Wanneer een student bij minder dan 50% van de colleges van een onderdeel aanwezig is geweest, wordt hij uitgesloten van de beide gelegenheden tot het afleggen van het tentamen dan wel de praktische oefening van het betreffende onderdeel.  Daarmee kan het onderdeel in het betreffende collegejaar niet worden afgerond.

 

Literatuur

Castro, F. (1998). Grammatica in gebruik Spaans. Leer- en oefenboek. Amsterdam/Antwerpen: Intertaal, 2e druk.
Syllabus Gramática de la lengua española aplicada al lenguaje de los negocios Oefeningen en werkplan 3.41.111 (dictatencentrale).
Romero Dueñas, C., González Hermoso, A. (2002), Tiempo para pronunciar. Madrid: Edelsa. ISBN 847711 533 8.

Inlichtingen
Mw. drs. A. Snel ().