Zoek
English
  Studiegidsen 2012-2013
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Letteren > Bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur

Oude geschiedenis 1 


Vakcode
LET-GEB16005
Studiepunten
5
Periode
3-4
Niveau
1
Ingangsvoorwaarden

geen

Inhoud van de cursus
Hoofdlijnen van de geschiedenis en staatsinstellingen van de oude Grieken en Romeinen. Doel is een eerste kennismaking met de geschiedenis van de oude Grieken en Romeinen. Het accent ligt op de politieke geschiedenis en secundair op maatschappij, cultuur en godsdienst van de oude Grieken en Romeinen. Doel is tevens een oefening in algemene communicatieve vaardigheden, met name in het presenteren van een mondelinge voordracht.
Leerdoelen

Je beschikt over een basisoverzicht van de geschiedenis, cultuur en instellingen van de oude Grieken en Romeinen en je hebt een begin gemaakt met het werken met bronnen van de oude geschiedenis en het kritisch lezen van vakliteratuur op dit terrein. Je hebt kennisgemaakt met belangrijke verschijnselen en processen binnen de geschiedenis van de oude Grieken en Romeinen. Je kunt inzichten toepassen in concrete schriftelijke producten en referaten (in het kader van ACV).

Onderwijsvorm

Een combinatie van hoor- en werkcolleges; de werkcolleges met opdrachten van het SAO-type.

Contacturen per week

2

Toetsvorm
schriftelijk tentamen
Literatuur
Blois, L. de & Spek, R.J. van der (2001), Een kennismaking met de oude wereld (Bussum: Coutinho. zesde druk); syllabus Inleiding in de Oude Geschiedenis voor classici eerstejaars, editie 2011 (dictatencentrale)
Inlichtingen
dr. L.L. Foubert,