Search
Nederlands
  Prospectuses 2012-2013
Radboud universityProspectusesFaculty of Science > Bachelor Biologie

Het Onderwijsinstituut Biowetenschappen 

Onderwijsinstituut en Onderzoeksinstituten

Het Onderwijsinstituut Biowetenschappen is verantwoordelijk voor de gang van zaken omtrent het onderwijs van de opleidingen die zij verzorgt. De docenten die een bijdrage leveren aan het onderwijs voor de biologen komen zowel vanuit de diverse Onderzoeksinstituten van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica als uit het nabijgelegen Universitair Medisch Centrum Nijmegen St. Radboud.

De onderzoeksinstituten rechtstreeks verbonden aan het Onderwijsinstituut Biowetenschappen zijn de volgende:

IWWR: Institute for Wetland and Water Research

NCMLS: Nijmegen Centre for Molecular Life Science

DCN: Donders Institute Nijmegen

Verder wordt ook onderwijs verzorgd door een aantal andere afdelingen of disciplines, zoals het instituut ISIS dat o.a. Filosofie van de Natuurwetenschappen verzorgd.

Het Onderwijsbureau

Aan dit bureau zijn verbonden: het hoofd van het Onderwijsbureau, de studieadviseurs, de tutoren en het secretariaat (meestal 'Secretariaat Biowetenschappen' genoemd). Het Onderwijsbureau zorgt voor de coördinatie en ondersteuning van het onderwijs, de voorlichting over de biologiestudie en het studieadvies. Tevens heeft het bureau een ondersteunende taak met betrekking tot het beleid van het Onderwijsinstituut, dat wordt bepaald door de Directeur van het Onderwijsinstituut, de Facultaire Gezamenlijke Vergadering en de Opleidingscommissie.

De medewerkers van het bureau zijn:
Dhr. Rene Boes
Dhr. Eduard Claassen
Mw. Elma de Laat
Mw. Catleen Menheere
Mw. Conny Mooren
Mw. Anneke Smulders-Klabbers
Mw. Katja Teunissen

Het bureau is bereikbaar via
Kamer HG 00.539
tel.: 024 - 3653002
telefax: 024-3553450 (B-faculties)
http://www.science.ru.nl/

Studieadviseur bachelor 1e jaar
Eduard Claassen en Catleen Menheere

Studieadviseur bachelor Biologie 2e en 3e jaar:
Katja Teunissen  en Eduard Claassen

Studieadviseur van de masters Biowetenschappen
Conny Mooren

De practicumbeheerder
Jeroen Kassenberg
kamer HG01.333; tel: 024 - 3652040

Tutoren
Han de Paepe, (wiskunde)
Anke Vermeulen, (natuurkunde)
De tutoren zijn allemaal via het secretariaat bereikbaar.

Opleidingscommissie

Deze commissie houdt zich bezig met alle aspecten van het onderwijsprogramma, zoals voorbereiding van wijzigingen in het curriculum, roosterzaken, studieprogramma's, evaluaties van onderwijs enz. De Opleidingscommissie is samengesteld uit 6 leden van de wetenschappelijke staf en 6 studenten van de opleiding. De secretaris van de opleidingscommissie is dhr. Rene Boes (r).

Examencommissie

De Examencommissies (Medische) Biologie en Milieu-Natuurwetenschappen waken over het niveau van het propedeutisch, het bachelor en masterexamen. Ze houden zich bezig met alle zaken rond de examenprogramma's en stellen de uitslagen vast van genoemde examens. Tevens is het een taak van de Examencommissie om al dan niet goedkeuring te verlenen aan door studenten ingediende formulieren mbt de vakkenpakketten voor de bachelor en de master of individuele verzoeken van studenten om af te wijken van bepaalde studieonderdelen zoals die in het curriculum zijn vastgesteld. De examencommissie is samengesteld uit een aantal leden van de wetenschappelijke staf, die tevens docent zijn binnen de opleiding. Het secretariaat is te bereiken via het onderwijsbureau (contact: mw. J.W.H. Smulders; e-mail: ).
De secretaris van de examencommissie (bachelor Biologie en masters Biologie, Medische Biologie en Env Sciences) is te bereiken via e-mail:  .