Zoek
English
  Studiegidsen 2012-2013
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Sociale Wetenschappen > 2012-2013 Communicatiewetenschap Bachelor

Studeren in het buitenland  

Het is voor studenten Communicatiewetenschap heel goed mogelijk een deel van de studie in te vullen aan een buitenlandse universiteit. Studenten uit het bachelorprogramma kunnen de studieonderdelen die aan een buitenlandse universiteit worden behaald, na goedkeuring door de examencommissie, gebruiken als invulling van de minorruimte. Het studieprogramma is helemaal ingericht op deze mogelijkheid. Als een student het tweede semester van het derde bachelorjaar in het buitenland verblijft zal hij of zij niet of nauwelijks studievertraging ondervinden.

Wie tijdens de studie een periode aan een buitenlandse universiteit wil studeren, moet daartoe zelf initiatieven nemen. Men moet er rekening mee houden dat de voorbereidingen hiervoor minstens een half jaar voor men wil gaan moeten zijn getroffen. Wil men naar een universiteit buiten Europa dan is een langere voorbereidingstijd noodzakelijk.

Contactpersoon voor de uitwisselingsprogramma's is dr. C.P.M. Hagemann, coördinator internationalisering, E-mail:  Bij hem is ook inhoudelijke informatie over uitwisseling, bv. over cursusmogelijkheden, te verkrijgen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te studeren in het buitenland.

Via het Erasmusprogramma zijn er mogelijkheden voor uitwisseling. Dit programma wordt gesubsidieerd door de Europese Unie. In het Erasmusprogramma zit een groot aantal Europese universiteiten waarbij de opleiding Communicatiewetenschap met name contacten heeft met de Eötvös Loránd University te Budapest (Hongarije), de universiteit van Bergen (Noorwegen), de Universita Autonoma de Barcelona (Spanje), de University of Ljubljana (Slovenie), de Universiteit Gent, de Katholieke Universiteit Leuven en de universiteit van Antwerpen (België).

De Radboud Universiteit Nijmegen werkt daarnaast intensief samen met een aantal universiteiten binnen het IRUN-verband. Voor de opleiding Communicatiewetenschap staan de opleidingen aan Jagiellonian University Kraków (Polen) en Westfälische Wilhelms Universität Münster (Duitsland) open.

Uitwisseling met universiteiten buiten de Europese Unie is ook mogelijk. De International Office (http://www.ru.nl/io) van de Radboud Universiteit (Comeniuslaan 6) beschikt over alle mogelijke informatie hiervoor. Uitwisseling met universiteiten in de USA loopt via ISEP (http://www.isep.org). Hiervoor gelden wel striktere deadlines wat betreft aanmelding. Het bureau beschikt over informatie voor bijzondere studie- en onderzoeksbeurzen voor studenten en pas afgestudeerden.

Indien je overweegt een deel van je studie in het buitenland door te brengen, neem dan contact op met de heer Hagemann ()