Zoek
English
  Studiegidsen 2013-2014
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica > Bachelor Informatica en Informatiekunde

Informatica: Wijzigingen en overgangsregelingen 

Voor iedereen geldt: mocht je meer dan 2 cursussen moeten vervangen of kom je door voorgestelde regelingen in de problemen, neem dan contact op met de studieadviseur (mailto: ).

Raadpleeg de studiegids van vorige jaren als je nog cursussen uit een ouder programma moet doen of neem contact op met de studieadviseur. Laat overgangsregelingen altijd vastleggen door de examencommissie.

Overgangsregelingen 2013

In 2013 gaat een volledig nieuw curriculum van start. De propedeuse heeft een aantal aanpassingen ondergaan, en enkele cursussen zijn van naam veranderd. Hieronder een overzicht van relevante wijzigingen en overgangsregelingen voor cursussen in het eerste jaar.
 
 Oude cursus Vervangen door
NWI-IPI001 Introductie Informatica en
Informatiekunde (3 ec)

 NWI-IPC018 Wat is Informatica (3 ec)

NWI-IPC012 Modelleren en Redeneren (3 ec)NWI-IPC019 Modelleren (3 ec)
NWI-IPC009 Inleiding Wiskunde (3 ec)NWI-IPC020 Wiskundige Structuren
NWI-IBI002 Security (6 ec)NWI-IPC021 Security (6 ec)  [andere cursuscode]
NWI-IPC013 Transformeren en ImplementerenNWI-IPC024 Databases en Security
NWI-IPI006 Research & Development 1NWI-IPC029 R&D: Project

De cursus NWI-IPC017 Matrixrekenen is verschoven naar het tweede jaar, maar wordt in studiejaar 2013-2014 nog wel aangeboden voor de opleiding KI. Studenten die de cursus niet hebben behaald, kunnen deze nog steeds volgen.

De cursus NWI-IPC017 Matrixrekenen is verschoven naar het tweede jaar, maar wordt in studiejaar 2013-2014 nog wel aangeboden voor de opleiding KI. Studenten die de cursus niet hebben behaald, kunnen deze nog steeds volgen.

De cursus Requirements Engineering is in het nieuwe curriculum gereduceerd tot 3 ec. Mocht je (een van) de twee cursussen uit de propedeuse van 2012 nog niet hebben afgerond, neem dan contact op met de bacheloradviseur, Perry Groot (mailto:)

Overgangsregelingen 2012

  • Propedeuse

In 2012 is de propedeuse van het nieuwe informatica curriculum ingevoerd. Deze kent een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar, onder andere omdat een aantal semestercursussen van 6 ec is opgesplitst in kwartaalcursussen van 3 ec. Voor studenten die de oude cursus nog niet hebben afgerond, geldt dat zij de twee nieuwe cursussen kunnen doen. Hieronder een overzicht van equivalente cursussen.

 Oude cursus Vervangen door
NWI-IPI002 Programmeren (6ec)

 NWI-IPC014 Imperatief programmeren 1 (3 ec)
 NWI-IPC015 Imperatief programmeren 2 (3 ec)

NWI-IPI003 Domeinmodellering (6 ec) NWI-IPC012 Modelleren en Redeneren (3 ec)
 NWI-IPC013 Transformeren en Implementeren (3 ec)
NWI-IPI007 Wiskunde 1 NWI-IPC017 Matrix Rekenen

Naast deze wijzingen in naam zijn er ook een aantal andere wijzigingen. De cursussen Security (6 ec)  in het najaar en Requirements Engineering 1 en 2 (beide 3 ec) in het voorjaar zijn opgenomen in de propedeuse. Om ruimte te maken voor deze cursussen zijn enkele andere cursussen in omvang teruggebracht of naar het tweede jaar verschoven. Voor deze cursussen gelden de volgende regelingen:

 Naam cursus Wijziging en overgangsregeling
NWI-IPI001 Introductie  Informatica en InformatiekundeDe cursus is van 3 ec teruggebracht naar 2 ec. Studenten die de 3 ec cursus nog niet hebben afgerond, nemen vóór aanvang van het studiejaar en de III-cursus contact op met de docent, prof. E. Barendsen en de studieadviseur, Perry Groot.
SOW-BKI120  Introductie Artificiële IntelligentieIn het nieuwe curriculum is de cursus voor Informatica teruggebracht naar 4 ec, met code en naam SOW-BKI121 Introductie Artificiële Intelligentie A. Studenten die de oorspronkelijke cursus nog moeten afronden, doen deze cursus, aangevuld met de cursus SOW-BKI122 Introductie Artificiële Intelligentie B (2 ec). 
NWI-IPC004 Discrete WiskundeDe cursus is opgesplitst in twee delen, waarvan het eerste deel in het eerste jaar wordt gegeven en het tweede deel in het tweede jaar (voor het eerst in 2013). Met ingang van 2013 heet het eerste deel NWI-IPC020 Wiskundige Structuren, en het tweede deel NWI-IBC016 Combinatoriek. In 2012 heette het eerste deel NWI-IPC009 Inleiding Wiskunde. 
NWI-IPC005 Wiskunde 1bDe cursus is verschoven naar het tweede jaar, en heet nu NWI-IBC017 Calculus en Kansrekening.
NWI-IPC006 ProcessorenDe cursus is voor cohort 2012 eenmalig verschoven naar het tweede jaar, en is in 2012 niet verzorgd. In 2013 wordt de cursus gegeven voor twee cohorten (het eerste jaar van curriculum 2013, en het tweede jaar van curriculum 2012.

  • Postpropedeuse  

De cursus Wiskunde 2 maakt niet langer deel uit van de postpropedeuse van curriculum 2012, en wordt in 2013 niet meer aangeboden. Studenten die in een ouder curriculum studeren en Wiskunde 2 nog niet behaald hebben, kunnen deze cursus vervangen door Requirements Engineering (3 ec), mits deze geen deel uitmaakt van het reguliere programma of van de minor van de student. In dat laatste geval, of indien de student zelf de voorkeur geeft aan een andere invulling, kan de student een andere cursus voorstellen die past bij zijn/haar programma. Dit voorstel behoeft dan goedkeuring van de Examencommissie. Zo'n student dient in zo'n geval een verzoek in, met redenen omkleed.


Voor alle overgangsregelingen geldt: Indien blijkt dat deze regelingen onverenigbaar zijn of overlap vertonen met het gedeelte van het bachelorprogramma dat de student al heeft voltooid dan dient in overleg met de studieadviseur een alternatief programma op te worden gesteld. Uiteraard dient dit programma voor goedkeuring voorgelegd te worden aan de examencommissie.